Om KarlsonHus   Våra hus   EKOMER    Bildgalleri   Återförsäljare   Jobba med oss   Hemma hos   Prenumerera  
 Ekomerbroschyr   Kontakta oss   Vad ingår i ett KarlsonHus?   Om företaget   Vår filosofi   Integritetspolicy 
 

Leveransbeskrivning - vad ingår egentligen i ett KarlsonHus?

En viktig uppgift för dig som husköpare är att jämföra och bedöma leveransomfattningen. Varför kostar hus som kan se likadana ut olika mycket, och vad är det egentligen du köper? Här beskriver vi vad som ingår i vår leverans och förklarar också detaljerna bakom den omtalade KarlsonHus-kvaliteten. Om du vill veta ännu mer kan du läsa en utförlig leveransbeskrivning här. 

Väggen

 

Kanske det viktigaste av allt - vår vägg. Vi levererar  ytterväggar med en klimatsmart Isocell cellulosaisolering - hela 30 cm tjock. Cellulosan som består av  miljövänligt returpapper gör att väggen kan andas. Totalt blir väggtjockleken ca 45 cm. En sådan vägg ger inte bara fantastisk värmeisolering utan också enastående stadga åt huset som både känns och hörs. Eller snarare inte hörs, eftersom ljudisoleringen också blir i särklass. Även regelstommen är rejält tilltagen med 45 x 300 mm lättregel. Invändigt klär vi alla väggar med råspont. Du som husägare upplever fördelen med råsponten framför allt när du vill sätta upp tavlor eller hyllor. Det är bara att spika eller borra direkt i väggen, inga pluggar behövs. Du kan själv välja om du sedan vill ha gips eller panel på väggarna.

 

Länk till Isocell.

 

För våra hus i Lilla huset-serien utförs väggen med 240 mm cellulosaisolering.

 
 

Detaljerna  

 

KarlsonHus-kvaliteten bygger på magnifika detaljer och en utsökt finish. Titta på vår vackert profilerade "duvhylla" och den tredelade vindskivan här till vänster. Detta är inga kostsamma tillval utan de ingår som standard i våra hus. Ibland kan man uppfatta ett hus som extra gediget utan att riktigt veta varför. Gå nära nästa gång och se på husets detaljer, så vet du om du har äkta kvalitet framför dig.

Även inomhus satsar vi på profilerade sockelklossar, fönsterbrädor, golvlister och annat som förhöjer skönhetsvärdet på ditt boende.

 
 

Energipaketet

 

Med ett KarlsonHus får du ett fulländat lågenergikoncept som gör huset utsläppsfritt och sänker värmebehovet långt under gällande krav. I vår leverans ingår en komplett lösning för värme och ventilation från Nibe med en värmepump och styrd från- och tilluftsventilation (FTX) med solcellspaneler som kompletteringstillval. Önskar du biobränsle som energislag så finns ackumulatortank, vattenmantlad braskamin och solpaneler som tillval. 

 

 

Länk till Nibe.

 
 

Fönstren  

 

Vi får mycket beröm för våra fönster, deras vackra utseende och harmoniska placering. Men fönstren fyller också en viktig funktion för husets energibalans och värmebehov. Alla glaspartier tillverkas i förväg av vår leverantör Elitfönster och fabrikmonteras i väggarna. På så sätt säkerställer vi att de sitter perfekt. Som standard levereras KarlsonHusen med glidhängda träfönster med  antikprofil och Superenergi 3-glas-rutor. De har ett u-värde på 1,2. Spröjsen är löstagbara. Du kan också välja en aluminiumklädd utsida och självrengörande glas som tillval. 

På bilden till vänster ser du vad vi menar med estetiska värden. Våra fönster är vackert inramade och försedda med en profilerad övre karm som också skyddar dem mot väderlek.

 

Länk till Elitfönster.

 
 

Ytterdörren

 

Det finns inget vackrare än en inbjudande entré. Vi vet att våra byggherrar lägger ner mycket möda på att välja rätt dörr till sitt hus. Och det syns! Vår leverantör Diplomatdörrar har en lång tradition av framgångsrikt samarbete med flera av Sveriges mest namnkunniga formgivare. Detta har resulterat i ett brett sortiment med både klassiska och moderna dörrar.  Här finns  en dörr till varje hus, men valet är inte lätt! Som standard levererar vi  en vitmålad dörr med cotswoldglas och Assa beslag och cylinder samt trycke i matt krom. Tyvärr har inbrottssäkerhet blivit en allt viktigare fråga på senare år. Därför är våra ytterdörrar utrustade med säkerhetsslutbleck och hakregellås.
Vi erbjuder även NorDan f.d. Bordörren till de som önskar detta.

 

Länk till Diplomatdörrar.

 
 

Köket

 

Unna dig en riktig dröminredning till husets kanske viktigaste rum! Alla har vi olika åsikter om hur ett bra kök ska se ut. Du kanske föredrar lantlig stil eller vill ha det ultramodernt. Du får ett specialritat kök som är framtaget av en professionell köksrådgivare enligt dina behov och husets planlösning. Skulle du vilja  ha ett kök av en annan tillverkare går det också bra. Men titta först på vad Ballingslöv har att erbjuda, här finns kök för alla smaker!

 

Länk till Ballingslöv.

 
 

Vitvarorna

 

Köket är en plats där du spenderar mycket tid, och det är viktigt att du trivs varje sekund av din vardag. I leveransen från KarlsonHus ingår alla vitvaror du behöver - vita som standard, rostfria som tillval. Samtliga vitvaror håller givetvis energiklass A  och kommer från kvalitetstillverkaren Miele. Du får ett modernt fullutrustat kök med kyl, frys, induktionshäll, ugn och mikrovågsugn. Till klädvården ingår tvättmaskin och torktumlare, torkskåp finns att välja till.

 

Länk till Miele.

 
 

Badrummet

 

En hel del har hänt i svenska badrum de senaste åren. Nu handlar det om njutning lika mycket som funktion, och ordet hemma-spa har blivit allmänt vedertaget.

I vår husleverans ingår badrumsinredningen Tidan från Aspen. Badkar och toalettstol kommer från IFÖ, duschkabin från INR och blandare från Gustavsberg. Om det finns en bastu inritad i planlösningen ingår även denna (fabrikat Tylö).
Du kan även få ditt badrum från Ballingslöv.

 

Länk till Aspen.

Länk till INR.

Länk till Ballingslöv.

Länk till IFÖ.

Länk till Tylö.


 
 

Trappan

 

Om köket sägs vara husets hjärta, då kan man kanske kalla trappan för husets pulsåder. Vi ser trappan som en viktig inredningsdetalj och placerar den gärna centralt och väl synlig. En trappa ska användas många gånger om dagen av alla som bor i huset. Här krävs alltså slitstyrka och en design som står sig i många år. Våra trappor byggs av ATAB i småländska Agunnaryd. Som standard levereras en trappa med plansteg i ekparkett och handledare i oljad ek, sidorna och räcket är vitmålade. Räcket utformas i samma stil som trappan. Vilken form trappan har och hur den är placerad framgår alltid av planlösningen.   

 

Länk till ATAB.


 
 

Innerdörrarna

 

En dörr är ingen billig historia. Men när du tittar på fördelarna med en väl vald dörr och hur länge den håller – upp till 20 år eller mer – inser du snabbt att det rör sig mer om en investering än en kostnad.

Därför har vi valt Diplomatdörrar som leverantör till våra innerdörrar. Innerdörren ger inte bara husets insida karaktär och avgränsar rummen, den bidrar också till ljudklimatet. Du öppnar och stänger dina dörrar många gånger om dagen och kommer att höra och känna om du valt en gedigen kvalitet eller en budgetlösning. I vår husleverans ingår som standard vackra vitmålade allmogedörrar med tre speglar. 

 

Länk till Diplomatdörrar.
 
 

Garderoberna

 

När du tittar på våra planlösningar ser du att garderober ibland är inritade  exempelvis i sovrummen. Dessa garderober ingår i leveranspaketet från Ballingslöv. Du väljer vad som passar dig i förvaringssortimentet.

 

Länk till Ballingslöv.

 
 

Golven

 

Ett golv gör så oändligt mycket för rummet. Naturliga trägolv är inte bara vackra och miljövänliga utan också väldigt sköna att gå på. Därför levererar vi som standard Rappgo trägolv till alla torra utrymmen - ekparkett på bottenvåningen och furugolv på övervåningen. Givetvis kan du även här göra diverse tillval.

 

Länk till Rappgo.

Länk till Kährs.

 
 

Centraldammsugaren

 

Städning är kanske inte den roligaste delen av husägandet, men den underlättas avsevärt med en centraldammsugare. Därför levererar vi en Canvac som standard. Här arbetar du med en följsam slang som kopplas till ett uttag där du vill dammsuga. Eftersom själva maskinen är  placerad i ett biutrymme blir städningen mycket tystare. Vanliga dammsugare blåser ut mycket förorenad luft i rummet. Centraldammsugaren samlar allt damm i en behållare eller filterpåse som töms en till två gånger per år. Frånluften leds ut i det fria vilket förhindrar att lukt uppstår. När vi planerar ditt nya hus förbereder vi också uttagen till slangen på varje våning.

 

Länk till Canvac centraldammsugare.


 
 

Grunden (ingår ej)

 

Grunden ska se till att huset står stadigt och inte sätter sig. Den ska också skydda huset mot kyla och fukt från marken. Även om grunden inte ingår i själva husleveransen förordar vi en Hasopor-grund till våra EKOMER-hus. Produkten är dessutom rabatterad för våra byggherrar och grundentreprenörer.  Hasopor består av glas som återvunnits till ett miljö- och kretsloppsvänligt "glasskum". Materialet spärrar mot fukt och kyla underifrån. Grundplattan blir tät och varm. Hasopor går att forma utan att materialet "rinner iväg" som t ex Lecakulor gör. Materialet är kemiskt och termiskt stabilt och kan inte, som frigolit under vissa förhållanden gör, dra åt sig och behålla stora mängder vatten. Vi har blivit prisbelönta för att vi har infört Hasopor som isolering i våra husgrunder.

 

Länk till Hasopor.

AKTUELLT
 
 

HUR GÅR BYGGET TILL?