Om KarlsonHus   Våra hus   EKOMER    Bildgalleri   Återförsäljare   Jobba med oss   Hemma hos   Prenumerera  
 Ekomerbroschyr   Kontakta oss   Vad ingår i ett KarlsonHus?   Om företaget   Vår filosofi   Integritetspolicy 
 

Karlsonhus med org.nr: 550351-1804 är ett familjeägt företag som verkat i över 20 år. Vi utvecklar och designar högkvalitativa arkitektritade trähus med en tydlig ekologisk profil. Vi är väletablerade på den svenska marknaden och har också försäljning i Finland, Österrike och Japan. År 2007 sålde vi vår  tillverkningsenhet i Åseda, sedan dess samarbetar vi med renommerade BM-Hus som tillverkare. 

Vårt koncept Ekomer har studerats av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som kommit fram till att ett normalt Ekomerhus är CO2-positivt med ca 20 000 ton CO2. Därmed står våra hälsosamma hus också för en betydande klimatnytta.

BM-Hus med org. nummer: 556651-4187, är ett familjeägt företag som verkat i över 30 år. Husfabriken är belägen i det natursköna Hällingsjö, nära Borås, Göteborg och Jönköping.

Bygden har en rik snickartradition och här finns antagligen mer snickarkunskap samlad per kvadratkilometer än någon annanstans i Sverige. BM-Hus skickliga medarbetare kan luta sig mot en lång tradition av att tillverka vackra, energisnåla kvalitetshus till vettiga priser.

 

Tillsammans är vi BM KARLSON HUS, en Green Tech husleverantör.

Det nya varumärket står för tidlös design och har Ekomer-konceptet som i sin värdegrund. Alla våra hus bygger på hållbarhet i vårt samhälle genom kretsloppstänkande, ekologi och ekonomi. 

 

Avtalen skrivs med  tillverkningsenheten BM-Hus som står för alla garantier som krävs och innehar en entreprenadverksamhet i vissa områden för byggnation av husen i olika entreprenadformer.

 

Vi erbjuder färdiga lösningar för klimatsmart byggande. Lösningar som behövs nu för att halvera utsläppen innan 2030 och sedan fortsätta halvera varje årtionde. En global utmaning som ibland kan kännas oövervinnerlig, men lösningarna finns redan, bland annat i form av koldioxidpositiva hus.

  

Klimatproblemet gör att vi har ett akut behov av både fler och större investeringar inom förnybar energi och energilagring, mobilitet, vattenrening och ren luft. Och inte minst måste vi se till att produkter som ska finnas i 100 år är baserade på kretsloppsmaterial så långt som möjligt.

 

 

  

AKTUELLT
 
 

HUR GÅR BYGGET TILL?